Fokus på kompetanse med blind rekruttering

Blind rekruttering er en funksjon i Webcruiter som du kan benytte i din rekrutteringsprosess, og er et verktøy i grovsortering av søkerne.

Det sies at 90 % av diskrimineringen foregår før intervjuet. Bevisst eller ubevisst fokuserer vi på faktorer som ikke er relevante for å lykkes i stillingen. Med Blind rekruttering kan vi bidra til ikke-diskriminerende rekruttering, og det hjelper oss å fokusere på kompetansebasert grovsortering av søkere.

Som leder for en rekruttering, skrur du selv på dette i ”innstillinger” i Webcruiter. Blind rekruttering innebærer at personalia herunder søkerens navn, kjønn, alder, bosted og andre kriterier er skjult i Webcruiter. Du vil i denne fasen kun se CV, screening og eventuelt testresultater. Løsningen fungerer slik at når du har valgt hvem du ut fra den tilgjengelige informasjonen mener er aktuelle for intervju og hvem som er uaktuelle, blir all informasjonen synlig.

Forhåpentligvis vil du oppleve Blind rekruttering som nyttig og bevisstgjørende. Det er en øvelse for å se om vi gjør gode vurderinger i grovsortering av søkere. 

Prøv det ut og fortell oss gjerne hvordan du opplevde øvelsen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s