La oss ta en kaffe sammen!

De fleste av oss husker godt vår første arbeidsdag i ny jobb. Det er en spesiell dag for alle — vi er spente, nysgjerrige og nervøse. Det er også en spennende dag for de ansatte som skal få en ny kollega og for deg som leder som får en medarbeider i ansattgruppen.

Hvordan blir dynamikken i gruppen? Kommer den nyansatte til å trives? Hvordan vil vedkommende håndtere de nye arbeidsoppgavene? Ivaretakelse fra første stund er viktig. Undersøkelser viser at ansatte som vært gjennom en ordentlig onboarding hadde 69 prosent sjanse for å bli organisasjonen i tre år, og det har også innvirkning på prestasjonene.

Et hyggelig tiltak er for eksempel å ta en kaffe med den nyansatte i løpet av første arbeidsdag for å høre hvordan vedkommende har hatt det så langt hos dere. En kaffe og kun dere to. Dette trenger ikke å ta lang tid, men for den ansatte vil dette være noe vedkommende vil sette stor pris på.

Trolig vil vedkommende oppleve å bli sett og ivaretatt. Ved å investere i noen minutter med den nyansatte, vil det utgjøre en større investering på fremtidig motivasjon og prestasjon hos dine medarbeidere.

Prøv det ut og kanskje dette kan bli en positiv tradisjon på din avdeling.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s