Hørt om onboarding?

Onboarding er et begrep som brukes innen HR. Det handler om den viktige oppgaven med å ta i mot nye ansatte på en måte som gjør at de både føler seg velkommen og lærer det de trenger å lære.

Onboarding er opprinnelig et maritimt uttrykk som betegner det å få om bord et nytt medlem av mannskapet. Et nytt medlem av besetningen må jo gjøre seg kjent med skipet og mannskapet. Hvis det er en helt fersk matros trenger han kanskje opplæring i sjømannsfaget også.

Selv om onboarding er et ganske etablert begrep innen HR, er det mange her ved OUS som ønsker at vi benytter oss av et norskord. Den norske oversettelsen av onboarding er påmønstring, men innen HR kan vi på norsk oversette det til «velkomst» eller «velkomst av nyansatte».

Du finner mer om velkomst av nyansatte i eHåndboka:

Vi kommer til å ha en serie innlegg som tar for seg ulike deler av en onboarding, eller velkomst og velkomst av nyansette som vi kommer til å kalle det fremover. I mellomtiden hører vi gjerne fra dere om dere har noen gode rutiner på å ønske nyansatte velkommen hos dere. Bruk kommentarfeltet under her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s