Hvordan skrive inkluderende annonser?

Har du tenkt over det, at måten du skriver annonsen på har betydning for hvilke kandidater som søker? Jobbsøkere speiler seg selv i annonsen. Kandidatene vil gjerne bli den personen annonsen spør etter. Skriver du en tekst med byråkratisk språk, så tar kandidatene frem den byråkratiske siden av seg selv. Du kan risikere å gå glipp av verdifull kompetanse ved at noen faller av allerede i første avsnitt. Motsatt fanger du kanskje ikke de mer erfarne kandidatene dersom du skriver for ungdommelig.

Photo by Mark Neal on Pexels.com

I en travel arbeidshverdag er det kanskje ikke så lett å være kreativ. «Beate» har sluttet og noen må ta over hennes oppgaver. Det stilles noen krav som kandidaten må oppfylle for å kunne ha den stillingen, så du lister opp disse. Du skriver litt om hvordan dere er organisert og tar med mangfoldserklæringen (den er jo inkluderende!?). Også skriver du noe om at arbeidsmiljøet er bra, og at her får du lønn og pensjonsordninger. Så publiserer du annonsen og venter på at kandidatene skal strømme på.

Vi må skrive for kandidaten, skape en følelse og få kandidaten til å ønske seg jobben!

Dette er satt litt på spissen, men vi ser at søkertallene er dalende og flere og flere ledere melder om utfordringer med å få tak i gode medarbeidere. Så hva kan vi gjøre da? Blir det et veldig formelt språk i annonsen oppleves den som nøytralt og upersonlig. Språket skaper avstand mellom sender og mottaker. Vi må skrive for kandidaten, skape en følelse og få kandidaten til å ønske seg jobben!

Dagens kandidater, og gjerne den yngre aldersgruppen, ønsker åpen kommunikasjon. De har en annen forventning til måten vi kommuniserer på og krever gjerne mer fleksibilitet. De har en helt annen forventning til arbeidslivet, og forventer at arbeidsgiveren legger til rette for at de skal bli værende.

Så kanskje vi skal tenke litt nytt rundt kulepunktene med krav vi stiller og det lange avsnittet om hvor i organisasjonen enheten ligger (gjerne med et hav av forkortelser ingen utenfor forstår)?

Krav i annonsen kan virke ekskluderende!

Forskning viser at kvinner oftest søker på stillinger der de fyller samtlige krav som stilles i annonsen. Menn derimot, søker dersom de fyller halvparten av kravene. Du risikerer altså å ekskludere mange kvinnelige kandidater dersom du lister opp krav som egentlig ikke er nødvendige, men kjekt å ha. Så fokuser på kvalifikasjoner kandidatene MÅ ha, så åpner du opp for at flere blir motivert til å søke.

Ordvalg i annonsen kan virke ekskluderende!

Forskning viser at mannlige ordvalg støter bort kvinnelige søkere, mens kvinnelig språkbruk faktisk lokker begge kjønn. Altså vil du få flere og mer varierte søkere dersom du skriver feminine annonser. For å gjøre annonsen mer feminin kan man skrive «selvstendig» eller «trygg» i stedet for «selvsikker». I stedet for «sterke kommunikasjons- og påvirkningsevner», har kandidaten «Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner og er en teambygger»

Stammespråk og forkortelser kan ekskludere!

Dette kan også bidra til å ekskludere, fordi du skriver på en måte søkeren ikke forstår. Det blir for internt og du skaper avstand til kandidatene. Husk at målet er å skrive for kandidaten og få kandidaten til å ønske seg jobben!

Det er kandidatens marked!

Dette innebærer at du som arbeidsgiver må gjøre deg mer attraktiv og synlig, uten å samtidig tiltrekke deg ukvalifiserte søkere. Fokuset må være på oppdraget kandidaten skal gjøre hos dere og hvordan dere i felleskap skal jobbe for å komme i havn med det oppdraget. Hva kjennetegner kandidaten som vil både lykkes og trives i stillingen hos dere?

Noen tips på veien:

  • Ta utgangspunkt i hvilken kompetanse som trengs når du formulerer krav i rollen, ikke i hvem som hadde stillingen før.
  • Bruk et inkluderende språk, som gjør at både kvinner og menn føler seg inkludert.
  • Hold listen med krav så kort som mulig.
  • Skriv mer utfyllende rundt arbeidsoppgavene med for eksempel beskrivelse av sammenheng, kultur og verdivurderinger.
  • Bildene i webcruiter skal tydeliggjøre likestillingsarbeidet og komplimentere mangfoldserklæringen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s